Hannah Arendt


Hannah Arendt
Loading Map....


Data: 01/12/2013
Ora: 4:00 PM - 6:00 PM
Locatia: Teatrul Gong Sibiu


Adauga in Google Calendar


Duminică, 1.12.2013, ora 16:00

Regia: Margarethe von Trotta
Germania, Luxemburg, Franta (2012)
112 minute, biografic-dramă

Filmul urmareşte activitatea filosoafei Hannah Arendt, care a decis să corespondeze pentru  publicaţia The New York Times procesul lui Adolf Eichmann, acuzat de crime de război în perioada nazismului. Pelicula ne prezintă curajul şi determinarea Hannei Arendt, care a schimbat lumea cu ideile ei.

Când Hannah Arendt aude că Servicile Secrete Israeliene l-au răpit pe Adolf Eichmann în Buenos Aires şi l-au dus în Ierusalim ea este determinată să raporteze procesul pentru prestigiosa revistă The New Yorker. Hannah asistă la judecata unui criminal care a fost acuzat de exterminarea a 6 milioane de evrei. Culmea, Hannah, evereu de origine, îl justifică pe aşa-numitul „arhitect al Holocaustului”.

Îi ia apărarea, dar asta nu înseamnă că l-a iertat pentru monstruozitatea comisă. Eichmann a fost doar un birocrat exagerat, care nu era capabil să gândească, să decidă pentru sine însuşi: a fost  o „maşinărie umană” setată să comită respectivele fapte fără urmă de sentiment. Aprigă, fumatoare înrăită, marea gânditoare este fericită şi prosperă în America, dar viziunea ei pătrunzătoare îi incomodează pe ceilalţi.

Ideile sale au costat-o scump: prieteniile considerate odată statornice s-au prăbuşit, oamenii o respingeau sau o priveau cu dispreţ. Publicarea studiului său în The New Yorker provoacă imediat un scandal în Statele Unite, Israel şi în curând în întreaga lume.

Trailer – http://www.youtube.com/watch?v=b-rnFLnu2jg

 

Preţul biletului de intrare este de 5 lei. Biletele se achiziţionează la intrarea în sală.

mai multe detalii: 
www.cinefidel.ro
2013-12-gong-hannah-arendt

Hannah Arendt, sibiu, teatrul gong