Io e te / Eu şi tu


Io e te / Eu şi tu
Loading Map....


Data: 17/11/2013
Ora: 6:00 PM - 7:45 PM
Locatia: Teatrul Gong Sibiu


Adauga in Google Calendar


Io e te / Eu şi tu
Regia: Bernardo Bertolucci
Italia (2012)
103 minute, dramă-familie

Io e te este povestea lui Lorenzo, un adolescent solitar şi problematic în raporturile cu familia şi cu lumea din jurul său, care alege să se ascundă în pivniţa casei, unde petrece o săptămână. Şi a Oliviei, sora lui vitregă, care intră pe neaşteptate împreună cu bagajul său de probleme în viaţa fratelui, distrugându-i planurile sale de a fugi din cotidianul care îl oprimă.

Bernardo Bertolucci poate fi considerat cel mai celebru regizor italian în activitate. A realizat aproximativ 15 filme notabile, printre care se numără „Ultimul împărat” (1987), recompensat cu nouă premii Oscar, şi „Micul Buddha” (1993). Cel mai cunoscut film al regizorului este însă „Ultimul tango la Paris” (1972), care prezintă o relaţie scandaloasă, bazată pe sex, între un bărbat în vârstă şi o femeie tânără. Un alt film celebru regizat de Bernardo Bertolucci, „The Dreamers/ Visătorii”, a fost lansat în anul 2003.

Bernardo Bertolucci a primit un Leu de Aur pentru întreaga carieră la ediţia din 2007 a Festivalului de Film de la Veneţia şi a fost recompensat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2008. Bernardo Bertolucci a primit şi Palme d’Honneur, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes din 2011, şi premiul pentru întreaga carieră din partea Academiei Europene de Film, pe 1 decembrie 2012, la Valletta, în Malta.

Preţul biletului de intrare este de 5 lei. Biletele se achiziţionează la intrarea în sală. mai multe detalii: www.cinefidel.ro

Bernardo Bertolucci, cinema, Io e te, sibiu, teatrul gong