Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Faust: Vanity and Despair din nou acasă

Faust: Vanity and Despair din nou acasă

Denumirea expoziției: Faust: Vanity and Despair

Artist: Alexandru Cînean

Deschidere: 6.11.2020 ora 16.00

Curatori: prof. univ. dr. d. h. c. Jan de Maere, dr. Alexandru Chituță, dr. Alexandru Sonoc

Locul de desfășurare: NO!HAI Ambasada Creativă, Piața Mică 3

Perioadaț: 6.11.2020- 30.11.2020

 

Deschisă oficial în 2016, Faust: Vanity and Despair, expoziția de pictură ce poartă semnătura tânărului artist sibian Alexandru Cînean, revine acasă după mai bine de patru ani, în care a parcurs un itinerariu de peste 10.000 de km, 6 țări și 2 continente. Curatoriată de dr. Jan de Maere, dr. Alexandru Chituță și dr. Alexandru Sonoc, expoziția a fost inclusă în programul ediției cu numărul XXIII a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Lucrările au fost expuse apoi la Galeria MB-XL din Bruxelles (14 septembrie- 5 noiembrie 2016) și la Opera din Sydney, în cadrul expoziției de grup 9hours underground (2017). Timp de doi ani, lucrările au fost prezente în diverse spații expoziționale si colecții private din Belgia, Germania, Franța, Cehia, Australia. Din 2019, Faust: Vanity and Despair s-a întors în România, luând drumul Muzeului Orașului Oradea (2019) și a Muzeului Bistrița (2020).

 

Începând de sâmbătă, 7 noiembrie și până luni, 30 noiembrie 2020, expoziția ajunge pe simezele de la NO!HAI – Ambsada creativă, mica galerie din Piața Mică 3.

 

Text oferit de către curatori:

Artistul vizual Alexandru Cînean a fost atras de provocarea pe care o constituie proiectul unei expoziții asupra primejdiilor inteligenței umane. Motivul este inspirat de o capodoperă a dramaturgiei universale: tragedia Faust de Johann Wolfgang von Goethe. Ocazia au constituit-o spectacolele cu această piesă în regia lui Silviu Purcărete, de la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu. Proiectul, extrem de laborios, a presupus mai întâi executarea unei serii de 20 de studii pregătitoare, transpuse apoi pe un format dublu, de 120 x 120 cm. Compozițiile sunt concepute ca o serie de interogații despre sufletul omenesc și condiția actorului, care se concentrează pe emoțiile umane provocate de dorință și plăcere, de goana după faimă și măreție, surprinse într-o manieră ambivalentă, ca urmare a confruntării actorilor cu rolurile și cu propria lor imagine, dar și despre moarte și mântuire. Dar nu numai actorii, ci și regizorul, pictorul, privitorul, oricare ar fi el, se pot recunoaște pe sine în acest demers.

 

Expoziția se va desfășura în concordanță cu Ordinul nr. 3142/1495/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii. Participarea la această expoziție presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări, precum și asumarea riscurilor ce pot rezulta de aici.

 

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x