Manuel Lettenbichler, câștigătorul Red Bull Romaniacs 2020

Ultima zi a raliului din Carpați a debutat pe o vreme destul de neplăcută, a fost foarte frig și a plouat intermitent pe toată durata zilei, ceea ce le-a făcut riderilor sarcina și mai grea. Graham Jarvis a pornit în ultima zi de offroad cu un avans de 27 de secunde în fața principalului său urmăritor, Manuel Lettenbichler, înspre cel de-al 7-lea său titlu iar condițiile erau exact pe gustul său, ud, alunecos, înșelător, condiții în care britanicul se simte precum peștele în apă. Din păcate, Jarvis a avut un accident destul de serios în zona Cisnădioarei, unde a pierdut timp prețios și, mai rău, starterul electric al motocicletei s-a defectat, ceea ce înseamnă multă energie pierdută în a porni de zeci de ori motocicleta folosind starterul de picior. Letti a speculat imediat greșeala, l-a ajuns din urmă și a fost suficient de inteligent încât să nu forțeze prea tare, s-a mulțumit să rămână pe urmele lui Jarvis. Cei doi au ajuns aproape concomitent în majoritatea check-point-urilor de pe traseu, chiar și în finish, unde au trecut pe sub arcul de final la 2 secunde distanță unul de celălalt. Manuel Lettenbichler câștigă, astfel, al doilea titlu consecutiv și se alătură galeriei de campioni care au reușit victorii în ani la rând: Cyril Despres, Graham Jarvis și Jonny Walker. Duelul celor doi pentru prima poziție pe podium a fost secondat de o luptă la fel de aprigă pentru victoria de etapă în cea de-a patra zi de off-road. Billy Bolt, Alfredo Gomez și Wade Young și-au petrecut aproape întreaga zi împreună, convinși de faptul că sunt prea în urmă ca să mai emită pretenții la titlu dar, în același timp, încercând să se bucure cât de mult se poate de ultima zi de competiție, mai ales că toate celelalte curse din calendarul internațional au fost anulate anul acesta. Britanicul a făcut poate cea mai bună zi a lui din toate timpurile la Red Bull Romaniacs. A avut cele mai rapide timpuri în majoritatea check-point-urilor și a reușit să câștige ziua a patra la o distanță de 45 de secunde de Alfredo Gomez și 59 de secunde de Wade Young. Cursa excelentă din ultima zi l-a propulsat pe spaniolul Alfredo Gomez pe ultima treaptă a podiumului clasei Gold.

Peter Weiss a încheiat dominant ultima zi de concurs în clasa Silver. Ieri, danezul s-a desprins de principalul său rival, Fabien Poirot, iar astăzi și-a sigilat victoria cu o nouă cursă excelentă. El a reușit să încheie ultima zi de concurs în 3 ore, 41 de minute și 3 secunde. Germanul Eddie Findling câștigă titlul la clasa Bronze, nu însă fără emoții. Principalul său competitor, Bernard Hugo, a sperat până în ultima clipă că va reuși să scoată un timp mai bun decât Findling, ceea ce a și reușit astăzi însă diferența nu a fost suficientă ca să acopere cât avea de recuperat în clasamentul general. Francezul trebuie să se mulțumească cu locul secund în timp ce locul 3 este ocupat de Dimitry Tagirov, din Rusia. Emanuel Gyenes câștigă titlul la clasa Iron după un duel interesant cu francezul Romain Courty, care a încheiat cursa la aproape 4 minute în spatele lui Mani. Extraordinară reușită pentru sportivul român, obișnuit al claselor superioare, având în vedere că sătmăreanul este în recuperare după o fractură la picior și încă nu poate călca pe el cu toată puterea. Român este și câștigătorul nou-înființatei clase Atom. Dan Mateescu câștigă lejer, la peste 20 de minute în fața francezilor Firmin și Bouvier.

„Încă simt că e ireal că am reușit să încheiem cu bine cursa, un eveniment pe care toată lumea considera că e imposibil să îl realizăm. Credeți-mă pe cuvânt, am trecut prin niște momente extrem de dificile, disperate, cu niște eforturi financiare enorme ca să putem ajunge în acest punct. Dar mulțumită echipei mele și partenerilor care au avut încredere în noi, am reușit să ajungem aici, la finishul celei de-a 17-a ediții Red Bull Romaniacs. Sperăm ca reușita noastră să dea încredere și celorlalte evenimente de profil. Tenacitatea, buna cooperare cu autoritățile și implementarea cu grijă maximă a măsurilor de siguranță pot duce la organizarea unor evenimente foarte reușite, iar noi am dat exemplul. Văzând fețele fericite ale concurenților noștri și primind atâtea felicitări din partea lor pentru modul în care am organizat raliul, m-aș apuca din nou de el oricând”, spune Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs.

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!