Feeric Fashion Days

Feeric Fashion Days, cel mai important festival de modă din Europa de Est, pornește în 4 iulie cea de-a opta ediție. Timp de șapte zile, designeri, fotografi, bloggeri și ziariști de modă din toate colțurile lumii vin la Alba Iulia și Sibiu pentru prezentări de modă inedite, desfășurate în locații spectaculoase, în stilul deja consacrat, care a impus festivalul de la Sibiu pe scena internațională a modei.

După primele două zile în Cetatea Alba Iulia Carolina, Feeric Fashion Days revine la Sibiu cu o serie de prezentări individuale ieșite din comun. Festivalul de la Sibiu aduce, în premieră, în deschiderea festivalului din Sibiu, în 7 iulie, cea mai sensibilă prezentare de modă din România, Atipic Beauty. Evenimentul este un concept al Asociației Open Your Heart și va avea loc în Feeric Venue, sediul central al festivalului în acest an, la Redal Expo. 12 persoane cu dizabilități, aflate în scaune cu rotile, vor defila pe podiumul Feeric Fashion Days însoțite de 12 personalități din lumea modei, designeri, bloggeri sau organizatori de evenimente fashion din Europa. Prezentarea este programată pentru ziua de marți, 7 iulie, la ora 13. Tot marți, de la ora 16, Concepto prezintă o nouă colecție vestimentară în curtea interioară a Muzeului de Istorie, pe scările de acces către expozițiile permanente. Iar la Avrig, în curtea Palatului de vară al Baronului Samuel von Brukenthal, de la ora 19 va avea loc prezentarea brandulului Sarah Jessy Jones, o colecție realizată de doi designeri argentinieni. Ziua de marți se încheie cu prezentarea individuală a Andrei Handaric, la Redal Expo, în Feeric Venue și cu petrecerea animată de catre Sonia Rondini, jurnalist de modă și DJ din Roma.

Cea de-a doua zi a festivalului de la Sibiu aduce o nouă premieră pentru Feeric Fashion Days, o prezentare în Aeroportul Sibiu unde pasarela va fi chiar un avion parcat pe pistă. Evenimentul realizat împreună cu Aeroportul Sibiu și compania Blue Air va avea loc la ora 11. Rând pe rând, modelele vor coborî din avion, pe scara mobilă, prezentând o colecție colectivă a brandurilor Parlor, Nissa Murmur și altele, colecție închegată de A for A. „Încă de la începutul operării pe Aeroportul Internațional Sibiu, compania Blue Air a sprijinit prin acțiunile sale promovarea orașului iar în paginile revistei de bord a companiei și-au spus povestea oameni talentați din zonă. Feeric Fashion Days reprezintă pentru noi un alt proiect care ne permite să fim mai aproape de sibieni iar brandurile românești prezente ne-au convins să ne alăturăm acestui eveniment”, spun reprezentanții companiei Blue Air. La ora 19, în curtea Colegiului Samuel von Brukenthal din Piața Huet, Bianca Popp, unul dintre cei mai nonconformiști și exuberanți designeri români ai momentului, prezintă o nouă colecție impresionantă, la porticul Bisericii Evanghelice și în preajma statuii Teutsch. Seara de miercuri se încheie în Feeric Venue, cu patru prezentări realizate de Mihher, Go-Style, Spencer și Lise Charmel – prezentare de lenjerie. Iar la finalul serii, Dan Apetrei este la pupitrul afterparty-ul celei de-a doua zile de festival.

Joi, în a treia zi de festival, designerii maltezi Charles & Ron vor încânta din nou publicul sibian cu ținutele lor vaporoase în curtea interioară a Palatului Brukenthal din Piața Mare. Apoi, pe strada Cetății în apropierea Turnului Dulgherilor, publicul va viziona prezentarea colecției lui Bașak Cankeș un designer complex din Turcia, care beneficiază de o expunere internaționala deosebită. Seara de venue va conține tot patru prezentări, unde vom putea vedea creații semnate Aioffe, K11, Tenue de Saf sau Bojana Jevtic. Party-ul serii va fi animat de BEN DJ.

Vineri, actrița și unul dintre cele mai cunoscute modele de top internațional, Catrinel Menghia, deschide ziua dintr-o postura necunoscută publicului din România, cu prezentarea noii ei colecții de genți intitulată Catherinelle, în halele Boromir, pe linia de producție de pufarine. „Sunt foarte mulțumită de noua mea colecție și mă bucur să o pot prezenta, în premieră în România, în cadrul Feeric Fashion Days, la Sibiu”, spune Catrinel despre prezența ei în festivalul de la Sibiu. Pentru al doilea an consecutiv, designerul suedez Yvette Haas revine la Sibiu. După ce anul trecut și-a prezentat colecția în curtea Muzeului de Istorie, creațiile sale vor putea fi văzute anul acesta la Depoul CFR, printre locomotive de epocă. Ștefania Borodi, Institutul de moda Salomeia Truță, Maia Rațiu și Blandiana Pop încheie cea de-a patra seară de festival, în Feeric Venue. Seara se încheie cu Cockaigne Magazine Party, un eveniment realizat de echipa revistei Cockaigne.

Ultima zi de festival pornește tot la Palatul Brukenthal din Avrig, cu prezentarea colecției lui Michelangelo Winklaar, designer olandez a cărui prezentare va avea o regie aparte. Apoi, în Piața Huet, la porticul din apropierea Pasajului Scărilor, Institutul de modă Salomeia Truță prezintă cea mai extinsă colecție din festival, o prezentare de 35 de ținute într-un show plin de dramatism cu ieșirea modelelor din Biserica Evanghelică. La lăsarea serii, în Piața Mică, mii de persoane vor asista la Gala Feeric, evenimentul vedetă al Feeric Fashion Days 2015. Cu un nou concept de design, pasarela suspendată paralelă cu Podul Minciunilor va găzdui nu mai puțin de 9 prezentări de modă. În fiecare seară, de la ora 23, în Feeric Venue la Redal Expo vor avea loc afterparty-uri, cu DJ-i veniți din țară și din străinătate pentru cea mai mare săptămână a modei din Europa de Est. „Este cea mai mare ediție a Feeric Fashion Days de până acum nu doar prin faptul că am unit cele două evenimente de la Alba Iulia și Sibiu ci prin prisma numărului mare de designeri înscriși în festival din 12 țări, calității colecțiilor ce vor fi prezentate și invitaților care vor veni din toate colțurile lumii pentru acest eveniment. Colaborările internaționale încep să își arate roadele iar la Sibiu și Alba veți avea ocazia să vedeți niște prezentări absolut senzaționale”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Days.

 

Feeric Fashion Days are loc între 7 și 12 iulie la Sibiu. Evenimentul este organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

 

Parteneri principali: Boromir, Kessler, Redal Expo, Mecatronics, Peroni, Wella, Paese

 

Pentru mai multe detalii

Bogdan Brylynski

PR and Media Relations

www.feeric.ro

www.Facebook.com/feericfashion

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!