Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt 24-31 mai 2014

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt 24-31 mai 2014

 

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt, așteptat încă de la concertul de gală din mai 2013, va transforma, din nou, Sibiul, într-o capitală culturală europeană!

 

Primul festival internațional de muzică clasică al orașului, organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, al cărui președinte este dirijorul de renume internațional Christian Badea, va aduce la Sibiu, în perioada 24-31 mai, artiști de prestigiu internațional: Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamas Varga, Christian Badea, Dario Bonuccelli, Martin Owen, și pe cei mai promițători tineri muzicieni din România.

 

Acestora li se va alătura Vlad Maistorovici, compozitorul invitat al Festivalului, Mozart Kammerphilharmonie, orchestra în rezidență a Festivalului, formată din muzicieni români și europeni din tânăra generație, și alți invitați de marcă. Împreună, vor interpreta capodopere ale repertoriului clasic (Mozart, Haydn, Schubert și Beethoven) și ale repertoriului contemporan (Webern, Messiaen și Ligeti), într-o serie de concerte simfonice, concerte camerale, recitaluri solistice și evenimente educative, în locuri simbolice pentru istoria și cultura orașului.

 

Sibiul este ”scena” potrivită pentru acest Festival. Centrul istoric are acel farmec intim pe fundalul căruia putem crea un spațiu unic de întîlnire între artiști și publicul sibian. Tema Festivalului, AMADEUS, reprezintă ecoul modern al legăturilor dintre Sibiu și Viena în epoca lui Mozart, dar și o celebrare a frumuseții și a bucuriei pe care ne-o oferă muzica sa. Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt nu este o înșiruire de evenimente sub o etichetă, este o experiență împărtășită,creată prin comunicarea între muzicieni și public, un ”spirit” pe care comunitatea sibiană îl ”dobândește”.

Sibiul este și locul unde am primit sprijinul autorităților, anume al Primăriei. Publicul care va participa la evenimentele Festivalului va avea parte de un regal de muzică de cel mai înalt nivel și va contribui la misiunea noastră: sprijinirea tinerilor artiști excepționali să contribuie la progresul valorilor culturale în România și la promovarea unei imagini pozitive a țării peste hotare, a declarat Christian Badea, la conferința de presă de lansare a Festivalului, care a avut loc la Centrul de Informare al Primăriei Sibiu.

 

Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime” va găzdui cele trei concerte simfonice susținute de Mozart Kammerphilharmonie sub bagheta dirijorului Christian Badea, cu participarea unor soliști de clasă mondială. Aici, pe 31 mai, la concertul de închidere al Festivalului, vor răsuna acordurile impresionante ale Recviemului de Mozart, concert pentru care ansamblului Mozart Kammerphilharmonie i se va alătura Corul Festivalului.

 

Pe scena elegantă a Salii de concerte a Bibliotecii ASTRA va urca, pentru prima oară în România, legendarul Cvartet Borodin.

 

Biserica Evanghelică „Sf. Ioan” va deveni spațiul de expresie al generației tinere de artiști (Vlad Maistorovici, Martin Owen și Dario Bonuccelli) și a muzicienilor români remarcabili aflați la începutul unor cariere internaționale — fiind susținuți de Fundație.

 

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt este organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică, este co-finanțat de către Primăria Municipiului Sibiu și are ca sponsor principal Raiffeisen Bank Romania.

 

Raiffeisen Bank susține artiștii români și proiectele care aduc publicului autohton o experiență culturală deosebită. Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt, pe lângă faptul că aduce publicului interpreți de calibru, oferă tinerilor artiști români posibilitatea de a cânta alături de aceștia. Acesta este un aspect foarte important pentru noi, fiindcă astfel putem contribui la dezvoltarea tinerilor muzicieni, spune Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank.

 

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt se deschide publicului pentru prima oară, în luna mai 2014, și își propune să devină o nouă tradiție culturală a orașului care va atrage publicul român și internațional să descopereuna dintre cele mai frumoase și autentice regiuni ale Europei, farmecul unui oraș medieval și modern deopotrivă, în armonia comorilor muzicale pe care le oferă Festivalul și artiștii săi.

www.frem.ro

 

 

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x