Proiectul muzical LIPICIOȘII aniversează 3 ani de viață

Acum trei ani de zile niște actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica; performance-ul și poezia, cu instrumentele și buna dispoziție.

 

Germenele aventurii se regăsește în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezența autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany. Muzica originală pentru spectacol a fost compusă de Claudiu Fălămaș. Succesul “coloanei sonore” a lecturii i-a determinat pe cei implicați în spectacol să iasă la public, într-un format inedit, care îmbina poveștile personale cu muzica live.

Astfel s-a născut performance-ul “Despre vise și alte amăgiri” (primul show marca Lipicioșii), cu personaje precum Piticul Cioplitor de Sunete, Dada Embarasada, Matli Câinele Vostru și Mistrețul Cu Colții Degeaba. Prima ieșire la public a avut loc în decembrie 2012, în Bohemian Flow Art & Pub din Sibiu. În distribuție puteau fi găsiți cei patru Lipicioși care în această lună aniversează 3 ani de comuniune artistică: Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Bogdan Sărătean și Dan Țilea <Matli>.

Spectacolul „Despre vise și alte amăgiri” s-a jucat și s-a cântat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”, dar și pe scene din București, Timișoara, Vama Veche.

Sunt de remarcat prestațiile trupei în spații neconvenționale, de genul bisericilor părăsite sau al castelelor, spații preferate de cei patru artiști. În vara anului 2013, artiștii sibieni au concertat în Engelthal, pentru singurul locuitor al satului, ciobanul Aurel. Chiar dacă între timp, ciobanul Aurel a părăsit și el satul, LIPICIOȘII au susținut încă două concerte în vara anului 2014 în biserica părăsită din satul Engelthal (Mighindoala), la invitația artistului plastic Tara Von Neudorf.

 

În timp, LIPICIOȘII au adoptat și formatul de concert, putând fi văzuți live la festivaluri precum: HolzStock, Focus Festival, Huet Urban, Festivalul de pe Scări.

 

În 3 noiembrie 2015, în cadrul Festivalului Național de Teatru Independent de la București, LIPICIOȘII au scos la iveală un nou format, care îmbină versurile rostite cu muzica live.

Show-ul se numește “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)” și poate fi văzut în exclusivitate la Atrium Café Bistro & Art, miercuri, 16 decembrie, la ora 20.00.

În 19 decembrie, la ora 20.00, LIPICIOȘII vor concerta în aer liber, în Cupola luminată de pe pietonala Nicolae Bălcescu, în cadrul SIBIU LIGHTS & MORE.

Decembrie este așadar lună aniversară pentru LIPICIOȘII. Cu ocazia împlinirii a 3 ani de viață, trupa va susține 3 show-uri aniversare în Sibiu, orașul de baștină, după următorul program:

 

Miercuri, 16 decembrie 2015, ora 20.00, Atrium café Bistro & Art (Piața Mică, nr. 16) – “Despre iubire, beție și alte forme de singurătate (un basm muzical cu nuanțe de stand up tragedy)”. (rezervări la 0723287486)

 

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 20.00, Pietonala Sibiu, Cupola luminată – CONCERT aniversar în cadrul Sibiu Lights & More.

 

Sâmbătă, 19 decembrie 2015, ora 22.00, Imperium Live (Str. Nicolae Bălcescu nr. 24) – CONCERT cu intrare liberă. (rezervări la 0369 454 690)

 

Mai multe detalii pe pagina de facebook:  https://www.facebook.com/lipiciosiiband

 

LIPICIOȘII este un proiect muzical marca BIS TEATRU.

Sibiu, 14 decembrie 2015

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!