ShortsUP – scurtmetraje urbane

Sibiu Smart City prezintă ShortsUP, două seri de scurtmetraje pe teme urbane : Piaţa Huet, 20-21 septembrie, ora 21.00. Proiectie outdoor.

Intrare liberă!

2013-Shortsup

PROGRAM

Vineri, 20 septembrie, ora 21.00:

O insiruire curioasa de coincidente / Curious Conjunction of Coincidences (r. Joost Reijmers, Olanda, 2011) 9′ Trei barbati care au o zi proasta, trei intamplari absurde si trei epoci istorice diferite duc la un singur mare incident care dinamiteaza viata linistita din Amsterdam. Scurtmetrajul a primit premiul publicului la Aspen ShortFest, nominalizari la Clermont-Ferrand si la Hong Kong International Film Festival.

Pierduta si regasita / Lost&Found (r. Sam Washington, Marea Britanie, 2011) 5′ completeaza, alaturi de alte 2 ore de filme, programul ShortsUP “Cu Viteza Luminii”. Comedie neagra despre o femeie care isi pierde masina in parcare, filmul a obtinut, intre altele, Premiul Publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.

Impotriva legii/ Dura Lex (r. Anke Blondé, Belgia, 2011) 18’ O mama singura, un caz penal si o alegere dificila. 18 minute de drama intensa care te tin cu sufletul la gura, despre vulnerabilitatea umana si absurdul legilor. A castigat 3 premii la Palm Springs International Shortfest printre care si premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de actiune.

Picatura / Dripped (r. Léo Verrier, Franta, 2011) 9′ e o animatie castigatoare a peste 5 premii internationale (Premiul juriului la Anima Mundi Animation Festival sau Cea mai buna animatie la Cleveland International Film Festival). In prim-plan se afla Jack, un personaj cel putin ciudat, de vreme ce fura tablouri din muzee pentru a le manca. Devoratorul de arta ramane insa fara hrana, fiind nevoit sa picteze el insusi; o lectie de viata fara predici, plina de invataminte si haz.

Paul Rondin est… Paul Rondin (r. Frédérick Vin, Franta, 2008) 10′ Cu totii ajungem sa avem defecte profesionale in timp. O agentie matrimoniala care sa ne gaseasca perechea in functie de defectul nostru ar fi exact ce am avea nevoie.

Noii Locatari /The New Tenents 20′ (r. Joachim Back, SUA / Danemarca, 2009) Un vecin indiscret, un traficant de droguri ce-ti ingheata sangele in vene si un sot ce flutura o arma. Noul lor apartament isi dezvaluie o istorie terifianta intr-un film amuzant, romantic, dar si inspaimantator. Castigator la Oscar in 2010, sectiunea fictiune.

Gustare pentru pasari/ Bird Food (r. Richard Keane, Irlanda, 2012) 5’ Ce faci atunci cand esti nevoit sa-ti imparti pranzul cu un grup de porumbei infometati? Animatie cu extra-doza de umor distinsa cu mentiune speciala la Aspen Shortfest.

Frumusete adevarata/ True Beauty This Night (r. Peter Besson, SUA, 2009) 10′ Rhett cunoaste iubirea adevarata intr-o oarecare noapte de munca. Acum trebuie doar sa o convinga ca ea e aleasa – un lucru deloc usor avand in vedere circumstantele primei intalniri…

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 21.00:

Edmond, magarul/ Edmond Was a Donkey (r. Franck Dion, Franta/Canda, 2012) 14’ Edmond isi descopera adevarata identitate intr-o banala zi de lucru. Dar atunci cand devine el insusi se indeparteaza complet de ceilalti. Cel mai bun scurtmetraj canadian la Toronto Worldwide Short Film Festival si premiul juriului la Annecy International Animated Film Festival.

Soft (r. Simon Ellis, Marea Britanie, 2007) 14′ surprinde confruntarea emotionanta intre un tata neputincios si o gasca de cartier amenintatoare.

Goana / La Huida (r. Victor Carrey, Spania, 2011)11′. O guma de mestecat, o cafea cu lapte, o tigara aprinsa pe jumatate, o lesa in mijlocul strazii. Aparent fara legatura, insa fiecare gest conteaza pentru deslusirea misterului cel din urma. Incotro alearga eroul nostru? Comedie nominalizata la Chicago International Festival.

La panda/ Watching (r. Max Myers, Marea Britanie, 2010) 14′ A sosit timpul. E momentul potrivit sa uiti tot ce ai invatat pana acum si sa accepti provocarile. Sa vezi potentialul din orice posibilitate si sa-ti dai seama unde e adevarul si unde e minciuna. Viata lui Josh se schimba radical in ziua in care Carrick ii iese in cale, intr-o cafenea. Un film scurt in care actorul Ian Hart te tine cu sufletul la gura timp de 10 minute.

Inainte de stingere/ Curfew (r. Shawn Christensen, SUA, 2012) 19’ Castigatorul Oscarului de anul acesta e o poveste emotionanta care extrage tot ce-i mai bun din farmecul filmelor newyorkeze. Richi isi intalneste pentru prima data nepoata in varsta de 9 ani si descopera ca un eveniment intamplator iti poate schimba viata.

Numarul 82 (r. Calum MacDiarmid, Marea Britanie, 2012) 6’ Comedie neagra care urmareste traseul unui postas prin colturile intunecate ale unei suburbii engleze. Cel mai bun scurtmetraj la Dresden Film Festival.

Stop joc/ Arrêt demandé (r. Thomas Perrier, Franta, 2007). 11′ Daca Patrice isi dorea o zi linistita, cu siguranta nu a ales femeia potrivita.