Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Sibienii pot semna pentru „Fără penali în funcții publice” și pe B-dul Mihai Viteazul

Sibienii pot semna  pentru „Fără penali în funcții publice” și pe B-dul Mihai Viteazul

 

De mâine, 2 mai, sibienii pot semna pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” în noua locație de pe B-dul Mihai Viteazul (lângă parc). Programul în care cetățenii pot semna este de luni până vineri între 14 și 20, iar sâmbătă și duminică între 10 și 20.

 

„După o lună de la startul campaniei, în Sibiu s-au strâns aproximativ 8 500 de semnături, motiv pentru care Sibiul se află astfel în top trei județe din țară la numărul de semnături pentru „Fără penali în funcții publice”. Considerăm că  putem da cu toții o dovadă de implicare cetățenească și să fim astfel un exemplu pentru toți românii. Îi așteptăm în continuare pe sibieni să semneze și să fie voluntari pentru colectarea celor 500.000 de semnături la nivel național”, a declarat Diana Mureșan, coordonator „Fără penali în funcții publice” Sibiu și vicepreședinte USR Sibiu.

 

Acum sunt trei locații unde cetățenii pot semna: sediul USR Sibiu – B-dul Victoriei, nr. 14 (de luni până vineri, între orele 9 și 14), sediul FDGR Sibiu – str. General Magheru, nr. 1-3 (de luni până vineri, între orele 8 și 15)  și cortul „Fără penali în funcții publice de pe B-dul Mihai Viteazul (de luni până vineri, între orele 14 și 20, în weekend între 10 și 20). Cortul va fi mutat peste două săptămâni în Ștrand (lângă magazinul Profi).

 

Inițiativa „Fără penali în funcții publice” are ca scop modificarea articolul 37 din Constituție care reglementează dreptul de a fi ales, prin adăugarea unui nou alineat: „(3) Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

 

Listele de semnături corespunzătoare fiecărui județ pot fi descărcate de aici.

Regulamentul pentru strângerea de semnături poate fi consultat pe site.

 

Biroul de presă USR Sibiu

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x