Sibiu Open va avea loc între 17 și 25 septembrie 2016

După retragerea din calendar a turneului ATP de la București, Sibiu Open devine cel mai important turneu de tenis masculin din România

Turneul de la Sibiu va avea loc în acest an între 17 și 25 septembrie

 

Sibiu Open devine cel mai important turneu de tenis masculin din România după ce organizatorii au decis să retragă din calendarul competițional internațional turneul ATP organizat în ultimii ani la București. Un alt aspect important este că, în acest an, Sibiu Open va fi singurul turneu ATP Challenger din Europa în acea săptămână. Rezultatele bune obținute de turneul de la Sibiu în anii precedenți a dus la o situație extrem de convenabilă, Sibiu Open fiind singurul turneu ATP Challenger ce se va desfășura în perioada respectivă din luna septembrie pe întreg continentul. Asta se traduce prin șanse mult mai mari ca pe tabloul principal al competiției să regăsim mai mulți jucători din Top 100 ATP. Alături de ei, majoritatea jucătorilor români de top și-au anunțat intenția de a participa la Sibiu Open. „Am negociat intens cu ATP ca Sibiu Open să fie singurul turneu Challenger în perioada 17-25 septembrie tocmai pentru a spori premisele de a aduce jucători de top în turneul de la Sibiu. Spre mulțumirea noastră, aceste negocieri s-au încheiat favorabil iar anul acesta preconizăm cel mai puternic turneu din ultimii ani”, spune Marius Vecerdea, organizatorul Sibiu Open. Meciurile din calificări pentru Sibiu Open vor avea loc între 17 și 18 septembrie iar partidele de pe tablourile principale vor avea loc între 19 și 25.

Sibiu Open face parte din circuitul mondial al turneelor ATP Challenger și ocupă un loc aparte în calendarul internațional al  ATP, un calendar care este independent de calendarul Federației Internaționale de Tenis, și, ca atare, nu are niciun fel de legătură cu Federația Romana de Tenis. „FRT nu a participat și nu a contribuit în nici un fel în organizarea și desfășurarea turneului de tenis  de la Sibiu de la înființare până în prezent. Este un aspect extrem de important de precizat, special pentru a clarifica orice speculații cu referire la faptul că anumite tensiuni între Federația Română de Tenis și Tenis Club Pamira ar putea periclita în vreun fel desfășurarea turneului Sibiu Open”, mai spune Marius Vecerdea.

Întreg proiectul gândit la Tenis Club Pamira a suferit importante modificări  în acest an. Conducerea clubului a renunțat la organizarea celor două turnee Futures, masculin și feminin, preferând să se orienteze mai degrabă spre susținerea tinerilor sportivi sibieni. „Sportivii noștri nu beneficiau de un avantaj prea mare participând la aceste turnee Futures. După o analiză mai atentă și un raport de evaluare făcut pe ultimii 3 ani am preferat să ne reorientăm și să folosim resursele în pregătirea acestor sportivi, prin crearea de condiții adecvate și prin participarea la alte turnee, peste hotare. Astfel, șansele lor de a avansa în fazele superioare ale Sibiu Open sporesc considerabil, pe lângă aspectul deloc de neglijat că va crește reprezentativitatea Sibiului”, mai spune Marius Vecerdea.

Ultima ediție a turneului ATP Challenger a fost câștigată de Adrian Ungur, dublu câștigător la Sibiu Open.

 

Sibiu Open – prezentat de Raiffeisen Bank este un eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Local Sibiu și Primăriei Municipiului Sibiu.

Turneu prezentat de: Raiffeisen Bank

Sponsori: Contempo Cars Sibiu, Data Pro, Magnolia Residence, Feleacul, Hotel Împăratul Romanilor, Sens Media, Andu, Aria

Partener media TV: DigiSport

Partener media radio: KissFM

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!