Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Sibiul, o pată de culoare pe harta României. Turul de artă stradală a ajuns la 5.700 metri pătrați de culoare, la finalul SISAF 2018

Sibiul, o pată de culoare pe harta României. Turul de artă stradală a ajuns la 5.700 metri pătrați de culoare, la finalul SISAF 2018

Sibiu International Street ART Festival s-a încheiat duminică, 8 Iulie, făcând orașul mai colorat cu 2.200 de metri pătrați de picturi murale incluse în Turul de Artă Stradală din Sibiu și cu o serie de lucrări în premieră, realizate pe un autobuz, 3 puncte de transformare electrică și un panou publicitar. În completare, evenimentele conexe SISAF 2018 au atras peste 8.000 de participanți, dar şi o vizită oficială a Primarului Sibiului, doamna Astrid Fodor.

 

Noi lucrări în cel mai amplu Tur de Artă Stradală din România

În cadrul ediției a IV-a au fost realizate 19 picturi murale, care completează galeria de artă stradală a Sibiului, ajunsă la 67 de lucrări și peste 5.700 metri pătrați. Muralele au fost realizate pe o serie de calcane gri, 6 dintre locații fiind școli generale și licee din Sibiu: Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” găzduiește 3 lucrări, inclusiv ale artiștilor străini, invitați din Brazilia și Rusia; Colegiul Economic „George Barițiu” şi Școala Generală nr. 4 s-au îmbogățit cu câte 2 picturi murale, iar Școlile Generale nr. 1, nr. 20, precum și Colegiul Tehnic Energetic au primit fiecare câte o lucrare de artă stradală.

Circuitul de street art este completat, în premieră, cu lucrări de mari dimensiuni: un perete de 300 de metri pătrați pe spatele Sălii Transilvania, la care a lucrat artistul Ortaku, dar și o fațadă extrem de vizibilă a Casei de Cultură a Studenților, semnată de Recis de la Sweet Damage Crew. În plus, artistul Cristian Scutaru a realizat o lucrare pe un bloc de pe strada Mirălău, iar Optics Crew, format din artiștii Lost.Optics și Pren, îmbracă întreaga centrală termică de pe Aleea Buia în 400 de metri pătrați de culoare, fiind cea mai mare lucrare din toate edițiile.

O altă noutate importantă este revitalizarea a 3 puncte de transformare electrică, regăsite pe strada Cetăţii, în Piaţa Habermann şi pe Calea Poplăcii. De asemenea, cu mare însemnătate este lucrarea colaborativă “#HOPE”, realizată de către artistul sibian Alin Trif pe un perete al sediului Fundației U.C.O.S., în care a implicat copiii cu probleme, dar și peretele interior din cadrul Școlii Finlandeze din Sibiu, pe care artistul Pisica Pătrată l-a însuflețit în propriul stil.

Aceste noi murale au fost văzute pentru prima dată de aproximativ 70 de persoane, în ultima zi de festival, în cadrul Sibiu Street Art Tour 2018. Circuitul a fost parcurs cu autobuzul Tursib, care a fost pictat timp de o săptămână, în fața Magazinului Dumbrava, de către artistul Bogdan Cazacincu și care va fi inclus pe una dintre rutele companiei de transport public. Turul va fi reluat într-o variantă completă la sfârșitul acestei săptămâni, atunci când sibienii sunt așteptați să îl parcurgă pe biciclete.

Cultura urbană, adusă în Parcul Sub Arini și alte locații

În afara lucrărilor incluse în cadrul turului, SISAF a activat și alte locații din Sibiu, în care au fost organizate o serie de evenimente conexe, având în centru arta și cultura urbană.

Festivalul a debutat luni cu un vernisaj al artistului vizual Pisica Pătrată, în Turnul Sfatului, urmat de o expoziție a lucrărilor sale la Sibio, deschisă până în 13 Iulie. Marți și miercuri au avut loc sesiuni de dialog la Librăria Habitus, atât cu Ciprian Ciocan, cât și cu același artist Alexandru Ciubotariu, cunoscut ca Pisica Pătrată, care a afirmat că se simte apropiat festivalului de la Sibiu, fiind cel mai important demers de acest gen din țară.

Miercuri, 5 dintre artiștii selectați în urma Open Call-ului SISAF 2018 au început munca la panourile amplasate în Parcul Sub Arini, în fața trecătorilor și publicului. Dintre aceștia, Robert Roca a realizat o lucrare care va fi plasată începând din această săptămână pe un panou publicitar din Sibiu, fiind un nou spațiu de expunere a artei, inclus în premieră în cadrul festivalului.

Începând de joi seara, cea mai mare parte dintre activități s-au mutat în parc, acolo unde atmosfera de festival a fost întreținută de DJ Funkydrop, Homeboy LDJ, Tuți și Noisytape. Aici, a fost organizat un workshop cu carioci și desene pe asfalt la care au participat câteva zeci de copii. Seara, proiecția filmului „Cu drag, Van Gogh” în colaborare cu Este Film Festival a adunat în parc sute de persoane dornice să urmărească primul film realizat în întregime din picturi. După acest moment, fațada Turnului Sfatului a găzduit o proiecție specială Live Drawing cu artiștii Pisica Pătrată, Robert Obert și Maria Bălan.

Ziua de vineri a debutat cu un atelier bazat pe tehnica stencil-ului, iar seara a urmat un concert live cu rapper-ul Macanache, care a atras câteva mii de persoane. O noutate a ediției a fost lucrarea comisionată a artistului ILUC, ce a fost adusă la viață printr-un video-mapping spectaculos, realizat de 360view. În aceeași seară, Primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor, a răspuns invitației de a participa la evenimentele SISAF, festival susținut de administrația locală în ultimii 4 ani.

Deși a plouat, ziua de sâmbătă a continuat cu cele două concerte live programate, susținute de trupele All This Band și Nopame.

 

Sibiu International Street ART Festival este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Răcorit de Gambrinus

Înaripat de Red Bull

Susținut de Culorile României – Policolor și Jägermeister

Crafted by Posca

 

Parteneri: SDEE Transilvania Sud, Carrefour, Wenglor, Daisler Print House, Simpa, Ivelo, Bălăngănel.ro, IFM Efector, Keep Calling, Gruenwald, O’Sushi, XUX Investment, Librăria Habitus, Smart Art.

 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Vice, Noizz, IQads, Smark, Telekom Electronic Beats, Feeder.ro, Modernism, Music Channel, The Institute, Designist.ro, Zeppelin, Igloo, Banchiza Urbană, Zile și Nopți, Capital Cultural, Sibiu City App.

 

Parteneri media internaționali: Widewalls, I Support Street Art.

 

 

Persoană de contact:

Paul Opricean

PR & Online Manager

telefon: 0755 158 112

e-mail: paul@streetartfestival.ro

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/sibiuon/public_html/wp-content/plugins/simple-lightbox/includes/class.utilities.php on line 545