USR Sibiu scoate asul din mânecă

 

USR Sibiu și-a desemnat candidații pentru alegerile din 11 decembrie. Așa cum a promis filiala Sibiu, listele județene de candidați sunt formate exclusiv din sibieni. Cea mai importantă poziție, locul 1 la Camera Deputaților, este ocupată de secretar de stat din Ministerul Fondurilor Europene, Dan Barna, un veritabil tehnocrat, cu experiență importantă în domeniul fondurilor europene, avocat și formator. Dan Barna a făcut parte din Guvernul Dacian Cioloș din luna mai 2016. De pe poziția sa de secretar de stat a coordonat raportarea finală și închiderea perioadei de finanțare 2007-2013, relația Ministerului Fondurilor Europene cu Parlamentul precum și  o parte dintre lansările de apeluri pentru noua perioadă 2014-2020. Desemnarea lui pe listele județenele ale USR constituie o dovadă a modului responsabil în care partidul își selectează candidații.

Dan Barna este urmat pe lista pentru Camera Deputaților de Alexandru Buiuc, și de Adrian Echert, iar la Senat lista este compusă din: Traian Belei, Willy Schuster și Anca Mălaiu.

“Valorile promovate de USR sunt elementul definitoriu în opțiunea implicării mele în viața politică. Decizia de a candida pe listele USR are la bază credința că, la un anume moment al vieții, este necesar să oferi comunității înapoi ceva din experiența pe care ai avut norocul să o dobândești, iar o clasă politică valoroasă trebuie alcătuită din persoane decente cu experiență profesională reală care acceptă să iasă din zona confortului individual pentru implicare în viața cetății”, a transmis sibienilor candidatul primei poziții de pe lista Camerei Deputaților.

“Absorbția de fonduri europe a fost o temă folosită în campania electorală de mulți ani. Iată că acum Sibiul vine cu un expert în domeniu, recunoscut pentru profesionalismul și meritele sale. Am convingerea că sibienii vor vedea în Dan Barna cea mai bună opțiune din judeţul Sibiu pentru Parlament”, a declarat Raluca Amariei, președinta filialei USR Sibiu.

usr-2