Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Echipa Serbiei câștigă prima ediție a “3×3 Sibiu Challenger”

Echipa Serbiei câștigă prima ediție a “3×3 Sibiu Challenger”

Team Master Banovci  (SRB) își adjudecă primul loc la Challenger după un parcurs aproape perfect la Sibiu. Victoria este cu atât mai importantă cu cât sârbii au intrat în cursa pentru primul loc de la „3×3 Sibiu Challenger” câștigând turneul tradițional “Sibiu Streetball”, jucând patru zile consecutiv, nu două cum a fost cazul celorlalte echipe ajunse în fazele finale. Turneul “3×3 Sibiu Challenger” a reunit la start 16 echipe din România, Canada, Japonia, Serbia, Ucraina, Andora, Danemarca, Bosnia, Slovenia, Slovacia și Macedonia.

 

3×3 Sibiu Challenger, în premieră la Sibiu

 

Competițiile de baschet 3 la 3 recunoscute de Federația Internațională de Baschet (FIBA) se împart în 4 categorii: “Fiba Endorsed”, “Satellite”, “Challenger” și “World Tour”. Anul acesta, Sibiul a găzduit în premieră un turneu de tip Challenger. 11 dintre cele 16 echipe participante au fost trimise la Sibiu de Federația Internațională de Baschet pe baza rezultatelor obținute la turnee similare din lume. Organizatorii competiției au acordat trei wild card-uri celor mai bune echipe de 3 la 3 din România, printre care s-a numărat și echipa națională a României iar ultimele două locuri au fost oferite ca premiu câștigătoarelor categoriei Open de la turneul “Sibiu Streetball”.

 

La prima ediție a turneului “3×3 Sibiu Challenger” au participat 64 de jucători profesioniști de baschet 3 la 3 din România, Canada, Japonia, Serbia, Ucraina, Andora, Danemarca, Bosnia, Slovenia, Slovacia și Macedonia. Cele 16 echipe au concurat pentru marele premiu pus în joc, un cec în valoare de 4.000 EUR câștigat în cele din urmă de Echipa Master Banovci (SRB), echipă calificată la turneu în urma câștigării turneului “Sibiu Streetball”. Echipa clasată pe locul 2, Saskatoon, din Canada, a plecat ca favorită în acest turneu, a ajuns foarte repede favorita publicului însă nu a reușit să se impună în fața sârbilor, ocupând în cele din urmă locul doi și primind un premiu de 1.000 EUR. Ambele echipele sunt calificate la etapa de World Tour de la Lausanne (Elveția), transportul fiind asigurat de organizatorii turneului de la Sibiu.

 

“Sibiu Streetball”, 50 de echipe la start

 

50 de echipe din Sibiu, București, Alba Iulia, Cluj Napoca, Sofia și Belgrad s-au înscris la cea de-a opta ediție a turneului “Sibiu Streetball”. Jucătorii au fost împărțiți pe șase categorii de vârstă U10, U13, U15, U18, OPEN, + 35. Prima zi de competiție s-a desfășurat pe o  suprafață omologată de Federația Internațională de Baschet, cu echipamente de joc profesionale. A doua zi, datorită condițiilor meteo, competiția s-a mutat în sala de sport din Parcarea Teatrului. Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată pe http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ16EFHAQBPQROU

 

“3X3 Sibiu Challenger” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu prin  Agenda Sport, organizată de ACS Eco Sport Team și Agenția Grey Projects cu sprijinul: Ciuc Radler, Ballan Sportswear, Marquardt, Plasme LCD și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sibiu.

 

Sergiu Olteanu

0730/030.744

sergiu.olteanu@greyprojects.ro

 

SibiuOnline.com

De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!

Related Posts

Read also x