„Un pas în urma serafimilor” se vede la Sibiu, în premieră națională!

microFILM și Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 24 septembrie, ora 19:00, proiecția de gală a filmului „Un pas în urma serafimilor”. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului Daniel Sandu și a actorilor Ștefan Iancu și Cristian Bota.

 

Filmul, ce va fi lansat în cinematografele românești pe 22 septembrie, spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și urmează cursurile unui seminar teologic ortodox. Inițial, el încearcă să se adapteze mediului, dar, în cele din urmă, își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. Nu după multă vreme, împreună cu alți trei colegi, este etichetat de consiliul școlii drept elev-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

 

„Un pas în urma serafimilor” va avea patru proiecții speciale la Sibiu, la sala de la parterul Teatrului „Gong” din Sibiu. Lungmetrajul va putea fi urmărit, astfel, în premieră națională, vineri, 22 septembrie, de la orele 17:00 și 20:00. Ca un inedit, pentru a marca Săptămâna Mobilității Europene, cei care vor alege să vină la film pe bicicletă vor avea intrarea gratuită la proiecția programată de la ora 17:00. Filmul va mai putea fi urmărit, de asemenea, sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 20:00. La proiecția programată duminică, 24 septembrie, de la ora 19:00, au fost invitați regizorul Daniel Sandu și actorii Ștefan Iancu și Cristian Bota.

 

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu și Radu Botar.

 

Scenariul și regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea aparține lui George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele de Cireșica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători sunt Ada Solomon şi Ioana Drăghici.

 

„Un pas în urma serafimilor” a fost dezvoltat din 2008 în cadrul unora dintre cele mai prestigioase workshop-uri de profil: CineLink 2008, Ekran Wajda School 2010, Berlinele Co-Production Market 2013, Les Arcs Coproduction Village, Baltic Event Coproduction Market.

 

Accesul publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse în vânzare la Agenția Teatrului „Gong” din Sibiu. Agenția de bilete este deschisă de miercuri până vineri între orele 11:00 și 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic, cu excepția proiecției de vineri, 22 septembrie, ora 17:00, când spectatorii pot opta pentru vouchere gratuite dacă vin la film pe bicicletă.  

 

**

 

Debutul în lungmetraj al regizorului Daniel Sandu este o producție Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Programul MEDIA – EUROPA CREATIVĂ al Uniunii Europene, Hollywood Multiplex București Mall, Dr. Oetker, BCR, Vodafone România, MEDA, Praktiker România, Alphega Farmacie.

 

„Un pas în urma serafimilor” este distribuit în România de microFILM, iar la nivel internațional de INDIE SALES.

 

 

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!