Descoperiți spiritul vinurilor, la prima ediție a Sibiu Vinfest

Gustați și savurați cele mai fine licori bahice aduse, aduse din cele mai valoroase beciuri românești și din Republica Moldova, la prima ediție a Vinfest, ce va avea loc în zilele de 8 și 9 octombrie, pe strada Cetății din Sibiu. 10 crame din România și Republica Moldova și-au anunțat participarea la prima ediție a evenimentului. Programul artistic va fi asigurat de maestrul Grigore Leșe, Trio-ul Reger, Romulus Cipariu și Radu Nechifor.

Sibienii și turiștii sunt invitați, în al doilea weekend al lunii octombrie, să pornească într-o aventură tomnatică a strugurilor, aduși de pe dealurile scăldate de soare până în butoaiele de stejar, păstrate în beciuri răcoroase și apoi sclipind în pahare, înveselind mesele și parfumând sufletele.

Prima ediție a Sibiu Vinfest va transforma strada Cetății într-un spațiu de întâlnire între oenologi din țară și din Republica Molodova și iubitori ai vinului. Veți avea ocazia să descoperiți spiritul vinurilor românești din 10 crame, să vă bucurați de muzică live, demonstrații de fabricare a mustului, povești despre vinuri și despre tradiții vechi și multe alte surprize.

“Avem peste 180.000 de hectare plantate cu viță de vie, iar România este recunoscută pentru calitățile vinurilor sale. Ne dorim ca și publicul din țară să cunoască și să aprecieze vinurile românești, să se bucure de o Sărbătoare a Vinului în adevăratul sens al cuvântului, cu tradiții vechi, muzică bună și, mai ales, vinuri fine”, a declarat Dragoș Popescu, președintele Asociației Sibiul de Odinioară, unul dintre organizatorii evenimentului.

La Sibiu Vinfest veți putea degusta vinuri vechi și vinuri noi și să luați acasă sticla preferată de la cele 10 crame care își vor expune oferta: Cramele Histria, Clos de Colombes, Liliac, Chateau Vartely, Recaș, Jidvei, Oprișor, Casa Bunescu, Domeniile Boieru și Domeniile Apold.

Sâmbătă, 8 octombrie, începând cu ora 18:00, atmosfera va fi încălzită de Grigore Leșe și Trio-ul Reger iar duminică, 9 octombrie, de la aceeași oră, strada Cetății va rezona pe muzica lui Romulus Cipariu și a lui Radu Nechifor & Friends.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook Vinfest 2016.

Vinfest este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, organizată de Asociația Sibiul de Odinioară și Agenția Grey Projects, realizată cu spijinul casei de Vinuri Wine Not și a restaurantului Pardon Cafe & Bistro din Sibiu.

vinfest-2016-1

Pentru mai multe detalii:

Sergiu Olteanu

0730/030.744

 

About the Author

SibiuOnline.com
De 19 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!